Bij de toedienlijst medicatie zie dat malen op “ja” staat (9).


Medicatie malen:

Als je medicatie op malen wilt zetten, dan bij “contra-indicaties binnen Medimo gebruiken. “Malen” of “sonde” kiezen en als nodig sonde specificeren als PEG sonde.


Klik op “contra indicaties” (1).


4

5

6

7

8

8

6

Klik op “nieuwe toevoegen” (2).


Voer een deel van de contra indicatie in (in dit geval “malen”) (3). Er komt een contra indicatie malen op het scherm.


Kies de datum (standaard is vandaag), vul bij opties eventueeel in “mag” als de zorg ook niet gemalen medicatie mag geven als de patiënt daar soms toe instaat is, en klik op “opslaan” (4). De contra-indicatie “Medicatie malen” is nu toegevoegd aan de lijst.


Stel dat verdekt bepaalde medicatie moet worden gegeven, dan zal het vaak noodzakelijk zijn dat deze gemalen moet worden. Het is in dit geval verstandig om de medicatie op malen te zetten, maar dat behoeft mogelijk niet in alle gevallen te gebeuren. In dit geval is de keuze “mag” gemalen worden mogelijk een handige optie.

Bij het verlaten van het scherm zie je dat deze is toegevoegd (5).


Op de toedieningslijst die de zorg gebruikt is te zien wat wel en wat niet gemalen mag worden. Wat wel gemale mag worden is duidelijk aangegeven zie hiervoor (6).


Wat niet gemalen mag worden zie je bij (7).


Wat niet gemalen mag worden maar wel een apparte behandeling mag hebben zodat het ook in bijvoorbeeld met appelmoes kan worden gegven zie je bij (8).


De apotheek zet zelf niets meer om naar malen, dat gaat dus automatisch als je de contra-indicatie “malen” hebt gemaakt. De “toedienlijst” (zie voorbeeld hier rechts) wordt dan onmiddellijk aangepast zodat zichtbaar is wat men mag malen en hoe de medicatie moet worden gebruikt.


Voor de zaken die niet gemalen kunnen worden moet je zelf een alternatief zoeken (7).


Retard middelen kunnen meestal niet worden gemalen, men moet dus vaker niet retard middelen gebruiken en meerdere keren per dag doseren.


Je kunt natuurlijk altijd de apotheek nog om advies vragen.


3

1

9

10

Bij de toedienlijst medicatie zie dat malen op “ja, mag” staat als je bij opmerkingen “mag”had ingevuld (10).


2

index | medimo | opties in het recept | medicatie malen | stoppen van een recept | bericht apotheek | eenmalige gift medicatie | handmatig schema | geschiedenis inzien


pagina 837INDEX

RICHTLIJNEN

EXTERNE LINKS

FTO

klik hier voor het geven van opmerkingen / aanvullingen

LABORATORIUM

MEDIMO

APOTHEEK & LOGISTIEK

Archipel formularium

https://verpleeghuisformularium.nl

RECEPT MAKEN

INSTELLINGEN

OPTIES IN RECEPT


RECEPT INFORMATIE


LEVERING MEDICATIE