Inrichten van de werk- en afdelingsvoorraad

Er is gekozen voor een aangepaste werkvoorraad voor verschillende (groepen van) locaties. Vanuit de werkvoorraad van de Landrijt  kunnen alle andere locaties de weinig gebruikte medicatie versterkt krijgen via het AV-team.


De verschillende locatie werkvoorraden medicatie zijn:


De verschillende locaties hebben ieder een eigen werkvoorraadlijst, afgestemd op de doelgroep en het aantal patiënten. De afdelingsvoorraad is voor alle afdelingen binnen Archipel hetzelfde.


Ambulant verpleegkundig team

Wat niet aanwezig is op een locatie (de weinig gebruikte middelen) kunnen worden bezorgd door het ambulant verpleegkundig team (AVT) vanuit de werkvoorraad van de Landrijt. Het gaat dan alleen om middelen zoals bijvoorbeeld:  dalteparine (=Fragmin), clozapine… enz. Het gaat hier dus alleen om een kleine beperkte groep van weinig gebruikte middelen.

Minimum en maximum voorraad

In de lijst wordt een minimum en maximum hoeveelheid tabletten, capsules enz. aangegeven per doosje, ampul of per flacon. Pas bij het bereiken van de minimum hoeveelheid tabletten, capsules enz. mag men bijbestellen voor het moment van de nieuwe weeklevering.


Afdelingsvoorraad

Wat nu niet meer in de werkvoorraad zit zijn de geneesmiddelen die in de afdelingsvoorraad zitten. Deze middelen liggen nu alleen op de afdeling (behoren niet meer in de werkvoorraad te liggen). Er is ook een minimum en maximum hoeveelheid aangegeven voor de afdelingsvoorraad (laatste twee kolommen). Kleine afdelingen mogen een kleiner minimum voorraad aanhouden dan hier staat aangegeven. Medicatie in de afdelingsvoorraad wordt niet meer op naam van de patiënt bestelt.


Aanvullen van de voorraad

De aanvulling van de werkvoorraad wordt gedaan door het AVT. Het aanvullen van de werkvoorraad gebeurt alleen vanuit de apotheek. Het is dus niet de bedoeling dat men medicatie bij de Landrijt gaat halen die in de eigen werkvoorraad of afdelingsvoorraad zou moeten liggen.

Werk- en afdelingsvoorraad uitleg

Bij het maken van een keuze voor de werkvoorraad is rekening gehouden met de volgende uitgangspunten:


De huidige werkvoorraad zal van tijd tot tijd worden geëvalueerd. Mocht u op- of aanmerkingen hebben, dan heel graag een mail naar de formularium commissie (701). Of klik hier voor het geven van opmerkingen over het Archipel Formularium.


Totstandkoming van de werk- en afdelingsvoorraad

index | apotheek & logistiek | werkvoorraad medicatie | werk- en afdelingsvoorraad medicatie | werk- en afdelingsvoorraad uitleg

pagina 703

Synoniemenlijst voor gebruik in de werkvoorraadruimte

Klik hier voor het downloaden van een synoniemenlijst om te bewaren bij de werkvoorraad. Deze lijst laat synoniemen zien voor de medicatie (merk en generiek) zodat minder snel fouten worden gemaakt bij het gebruik van de werkvoorraad. Zorg dat deze bij de werkvoorraad aanwezig is.INDEX

RICHTLIJNEN

EXTERNE LINKS

FTO

klik hier voor het geven van opmerkingen / aanvullingen

LABORATORIUM

MEDIMO

APOTHEEK & LOGISTIEK

Apotheek CZE

Archipel formularium

https://verpleeghuisformularium.nl

klik hier voor zoek opdrachten